среда, 27 августа 2008 г.

Правила поведения в компании "Мастернет"

Правила поведінки в компанії "Мастернет"
Вам би все хихи та хаха, а ось реальний корпорейт шитий. Це правила поведінка, розіслана перед Новим роком співробітникам компанії "Мастернет". Достовірність документа я гарантую чим завгодно, бо в цій компанії працює муж моєї сестри.


Правила, встановлені в нашій Компанії.

1. Прихід в офіс в 9:00:01 – це вже запізнення, причину якого треба буде описати в службовій записці Генеральному директорові. Не варто довіряти своєму годиннику або тим, які знаходяться в холі офісу, – краще прийти із запасом 5-10 хвилин. Відхід раніше 18:05:00 – це аналогічне порушення. Приходити до 8:00 і вирушати після 20:00, як і працювати у вихідні – можна лише по відповідній службовій записці (переробки не оплачуються).
2. Заробітну плату можна отримувати лише після 18:00 – зазвичай видача починається в 18:30-19:00. Якщо ви не можете отримати гроша в день видачі, то вам треба заздалегідь повідомити про це у Фінансовий відділ, причому у вас має бути поважна причина (день народження – такий не є).
3. Вхід, вихід і всі переміщення усередині офісу здійснюються по електронному ідентифікаційному ключу (видається разом з пропуском). Штраф за втрату картки або пропуску – 150 рублів. Передача їх іншим особам (у тому числі співробітникам) – строго заборонена. Так само додатково ваші переміщення відстежуються через відеокамери, встановлені на території і в будівлі офісу (скрізь за винятком туалетних кабінок).
4. Верхній одяг необхідно вішати в шафу (плічки кожен приносить собі сам).
5. Відходячи від свого комп'ютера, співробітник повинен заблокувати станцію натисненням клавіш: «Windows» + «L». Сумарний час відсутності співробітника на робочому місці без службової необхідності не може перевищувати однієї години в день. Заборонений одночасний відхід більше половини загальної кількості співробітників відділу (у тому числі на обід).
6. Туалетний папір слід використовувати лише за призначенням – її кількість жорстко лімітована, як і канцелярії (всі випадки, що перевищують ліміт, необхідно описувати додатковими службовими записками).
7. Під час обіду не рекомендується залишати відкритою двері в їдальню, голосно розмовляти на особисті теми і сидіти в їдальні після закінчення їди . Є на робочому місці заборонено. Хто не вважає за можливе для себе обідати в їдальні, може принести продукти з собою і з'їсти їх в їдальні після 15:00 (посуд не надається). Залишати на ніч продукти на робочих столах і в тумбочках категорично забороняється.
8. Хворіти щоп'ятниці, понеділкам або влітку – означає попасти в чорний список співробітників. У будь-якому випадку лікарняний оплачується лише у розмірі вашого окладу.
9. Оплачувана відпустка складає три тижні в рік і кількість доступних днів для відпустки поступово накопичується з часом роботи (причому сезон, коли його можна узяти, визначається в наступному порядку: осінь, весна, зима, літо, осінь .). В кінці кожного календарного року формується план відпусток всіх співробітників (з точністю до тижня). Відпустка за свій рахунок не може перевищувати одного тижня в рік, причому він накопичується як і оплачуваний і згорає, якщо не використовується вчасно.
10. Кросовки і джинси на роботі вирішуються лише щоп'ятниці, в останні дні – лише офісна форма одягу. Так само заборонені тапочки і кофти з відкритим животом або спиною. Якщо у вас є медичні свідчення, які наказують вам не носити офісне взуття, ви повинні надати керівництву довідку.
11. Після закінчення робочого дня, треба обов'язково вимкнути всі електроприлади: комп'ютер, монітор, джерело безперебійного живлення. Той, що останній вирушає вимикає принтери, кондиціонер, чайник (з розетки), світло, закриває вікна і жалюзі, замикає кабінет і віддає ключі від кабінету під розпис оперативному черговому, який сидить на виході з будівлі.
12. Під час роботи кондиціонера літом і батарей взимку заборонено відкривати вікна. Жалюзі можна тримати відкритими не більше ніж на 45 градусів і лише в світлий час доби, а на парадній стороні будівлі – взагалі ніколи не можна відкривати.
13. Розмовляти по робочому телефону в особистих цілях забороняється. Всі витікаючі дзвінки фіксуються спеціальною програмою. Всі міжміські і міжнародні дзвінки не по службовій необхідності співробітник оплачуватиме сам в потрійному розмірі. Розмовляти в коридорах по мобільному телефону в особистих цілях забороняється, дозволяється дзвонити по мобільному з робочого місця (але не варто цим зловживати).
14. Все, що виводиться на екран вашого монітора – регулярно є видимим в режимі реального часу спеціально найнятим співробітником, читається вся ваша електронна пошта, відстежуються всі ваші підключення до інтернету. Відправка на зовнішні електронні адреси – закрита, якщо вам дуже треба відправляти електронні листи на зовнішні ящики (у тому числі робочі ящики співробітників нашої компанії), вам треба обгрунтувати цю потребу в службовій записці – тоді вам відкриють можливість відправляти листи по конкретно вказаних адресах. Теж стосується і Інтернету – він закритий для всіх, по службовій записці – надається доступ лише до обумовлених ресурсів (на поштових веб-сервера-сервера доступ не надається ні за яких умов). ICQ нікому не встановлюються, в разі крайньої необхідності у вас може бути встановлений Skype. Спілкування, не пов'язане з роботою, через Skype або внутрішню електронну пошту – строго заборонено.
15. На комп'ютерах співробітників не установливаются дисководи і CD/DVD-приводы, робота з Flash-картами закрита, установка будь-яких програм, зміна налаштувань вже встановлених (навіть зміна картинки на робочому столі) – можлива лише з правами системного адміністратора.
16. Не рекомендується ходити по коридорах безцільно, розмовляти і спілкуватися з колегами в холі. Особливо, якщо є сумніву в ідеальності вашого зовнішнього вигляду.
17. Палити в офісі строго заборонено, не дотримання цього правила автоматично наводить до вашого звільнення. Якщо ж ви не можете жити без сигарети, то у вас є можливість платити в місяць 270 рублів і виходити 4 рази в день на 5 хвилин строго в 9.55, 11.55, 13.55 і 15.55. При цьому ви можете забути про підвищення, а ваш час роботи збільшиться на 25 хвилин (тобто ваш графік роботи буде з 9:00 до 18:30).
18. Забороняється в робочий час вихід з будівлі офісу не по службовій необхідності. Виключенням є післяобідня прогулянка (лише влітку, в обідню перерву, не більше ніж на 15 хвилин, не заходивши після їдальні на робоче місце). Категорично заборонено в цей час палити, обніматися з іншими співробітниками і збиратися більше 3 чоловік.
19. Бажано займатися вологим прибиранням робочого місця. Обов'язковим є прибирання на робочому столі і його околицях своїх речей, зокрема зразків. Щоп'ятниці – перевірка.
20. Категорично заборонені в робочий час любовні і будь-які інші емоційні стосунки між співробітниками.
21. Співробітники, що працюють менше року, в святкуванні корпоративного Нового року – не беруть участь. Запрошеним заздалегідь розсилаються правила поведінки на святі.
22. Читання літератури, що не має відношення до вашої роботи, і прослухування музики через колонки – заборонено.
Не дотримання цих правил вабить проблеми не лише вам, але і керівникові відділу, а в окремих випадках і останнім співробітникам вашого відділу. Покарання можуть дійти аж до звільнення.


Хотілося б знати, чим вони керувалися, це вигадуючи.

Комментариев нет: