среда, 27 августа 2008 г.

Билана могут лишить победы на "Евровидении"

Білана можуть позбавити перемоги на "Євробаченні"

Несподівана перемога російського популярного виконавця Діми Білана на пісенному конкурсі «Євробаченні-2008» отримала неабияке продовження.

Національна телекомпанія України (НТКУ) вважає результати голосування за його кандидатуру сфальсифікованими і обіцяє підняти по даному приводу серйозний міжнародний скандал.

Українські телевізійники вважають, що «ведмедячу послугу» Білану надав телеканал "РТР-планета" і російські мобільні оператори. НТКУ пішла далі за слова і звернулася в Національний радий з питань телебачення і радіомовлення і Державний комітет телебачення і радіомовлення України з проханням розглянути ситуацію відносно порушення ексклюзивного права на трансляцію пісенного конкурсу "Євробачення-2008" на території України російським телеканалом "РТР-планета". Про це повідомив перший віце-президент НТКУ Роман Недзельський, пише RUpor.

За його словами, канал "РТР-планета" показував "Євробачення" 24 травня одночасно з "Першим національним" в прямому ефірі, що вже скоро стане абсолютно доведеним фактом. НТКУ, зокрема, звернулася до компанії GFK-Ukraine з проханням надати «виміри і всі параметри цієї трансляції».

«Інформація, яку нам надасть GFK-Ukraine, повинна показати динаміку зростання рейтингу "РТР-планета". Ми порівняємо їх показники з нашими, і тоді вже зможемо оцінити свої фінансові втрати. За нашою інформацією, біля НТКУ серйозні збитки: ми недобрали приблизно 40%. Тому ми чекаємо інформацію, яку нам нададуть компетентні органи, і тоді вже прийматимемо заходи», - відзначив Недзельський.

У свою чергу, виконуючий обов'язки президента НТКУ Василь Ілащук відзначив, що НТКУ ставитиме питання «відносно позбавлення ліцензії певних компаній або штрафних санкцій – це вирішуватиме Нацраду».

Ілащук переконаний, що перемога Діми Білана на конкурсі "Євробаченні-2008" в Бєлграді – це не що інше, як результат фальсифікацій. «Вже після другого півфіналу до нас личили і говорили, аби Україна готувала Палац спорту і вареники - перше місце росіянина було для всіх шоком. Я особисто не знаю жодної людини, яка б проголосувала за Білана. Дзвонив на Балкани на національні канали. Там проводили опит на вулиці після оголошення результатів, і не було жодної людини, яка б проголосувала за Росію», - повідомив він.

«За бали відповідають комунікаційні компанії. У Україні також результат був сфальсифікований», - відзначив він.

Комментариев нет: